arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5998
EURO
34,7797
ALTIN
2.496,69
BIST
9.524,59
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Hafif Yağmurlu
12°C
Bodrum
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

90 GÜN UYGULAMASI YANLIŞ ANLAŞILDI…

90 GÜN UYGULAMASI YANLIŞ ANLAŞILDI…
23 Şubat 2017 10:17
A+
A-

Türk sahipli yabancı bayraklı yatlar sorunu nedeniyle IMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Temsilciliği’nde basın toplantısı düzenlendi.

Açıklamayı yapan IMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Deniz Turizm Temsilcisi Faruk Okuyucu, Türk sahipli yabancı bayraklı teknelerin Türk Bayraklı hale getirilmesi için çalışmalar yapıldığını, bu konu ile ilgili yapılan açıklamaların yanlış anlaşıldığını söyledi. Okucuyu, kararın, yabancı sahipli yabancı bayraklı yatları ilgilendirmediğini açıkladı.

IMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Temsilciliği’nde gündemde de yer alan yabancı bayraklı Türk yat sahibi olanların, yatlarının 90 günden fazla kalamayacak şeklinde kamuoyunda yapılan açıklamalarında yanlış anlaşılma olduğu gerekçesiyle basın toplantısı düzenlendi. IMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Temsilcisi Gündüz Nalbantoğlu ve IMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Deniz Turizm Temsilcisi Faruk Okuyucu’nun yaptığı açıklamada 90 gün uygulaması ile ilgili bilgi verdi.

Okuyucu, uygulamanın yabancı yatçıları da ilgilendirdiği gibi algı oluştuğunu ifade ederek, yabancı yatçılar uygulamanın aynen devam ettiğini açıkladı. IMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu’na İstanbul dışından seçilen tek üyesi olan Faruk Okuyucu, Türk vatandaşının yabancı bayraklı teknesinin, Türk bayrağına çevrilmesi için yapılan çalışmaların kamuoyunda yanlış anlaşıldığını ifade ederek, “Birçok yabancı bayraklı Türk sahipli özel teknemiz vardı. Bunların Türk bayrağına geçmeleri, Türk bayrağını taşımaları için bir kampanya başlatıldı ve mevzuat değişikliği yapıldı. Bu teknelere çok büyük kolaylıklar getirildi Türk bayrağına geçmeleri için. Bundan sonra Türklerin yabancı bayraklı ikinci el tekne alıp Türkiye’de yabancı bayraklar gezmelerini önlemek için de birtakım tedbirler alınacağını Sayın Ulaştıma Bakanı, Boat Show’da açıklamıştı. Müsteşarımız da benzer açıklamalar yaptı, ama bu açıklamalar kamuoyunda yanlış anlaşıldı. Yabancı yatçıların Türkiye’de 90 günden fazla kalamayacağı şeklinde bir söylenti gündeme düştü. Bunun doğrusu şu, bir yabancı, yabancı bayraklı yatıyla Türkiye’ye gidip bir marinaya bağlanırsa, 180 gün içinde 90 günü rahatlıkla kalır. Daha fazla kalmak istiyorsa hemen internet yoluyla göç idaresine sayfasına girer, işlemini yapar ve otomatik olarak vize alır. 1 yıl 1 yıl vizesini uzatır, yatının zaten Türkiye’de kalma süresi beş yıldır. Dilekçe ile de 5 yıl daha kalabilir. Bu konuda herhangi bir değişiklik yok. Yabancı yatçı misafirlerimizin endişe edeceği hiçbir şey yok. Ama bundan sonra Türk sahipli yabancı bayraklı yatların Türkiye’de dolaşımının engellenmesi için bazı tedbirler alınacak, bu tedbirlerin gerçek yabancı yatçılar için herhangi bir güçlük çıkaracağı şeklinde bir durum söz konusu değil” dedi.

Deniz Ticaret Odası Bodrum Temsilcisi Gündüz Nalbantoğlu, “Tabii bu durumda bu teknelerin özel tekneler olduğu için daha ziyade turizme direk etkisi olmasa da bu insanlar teknelerini burada tuttukları sürece bir takım masrafları, alışverişleri gibi harcamaları olacaktır. Bulundukları limanlara katkısı olacaktır. Ama deniz turizmi açısından burada çok büyük bir değişiklik yapacağını zannetmiyorum. Tabii bu Türkiye’de bu insanların uygulama ile daha rahat hareket etme imkanları olacak. Belki teknelerinden daha fazla yaralanacaklar. Dolayısıyla Bu da belli bir hareket getirecektir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.