arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3680
EURO
34,9842
ALTIN
2.325,98
BIST
9.102,91
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

389 Bin Hanenin Elektriğini Çöpten Ürettiler…

389 Bin Hanenin Elektriğini Çöpten Ürettiler…
3 Şubat 2022 15:50
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Düzenli Depolama tesislerine kurduğu biokütle enerji tesisleri ile bugüne kadar 99 Milyon 603 bin 766 kilowatt enerji üretimi çöpten sağladı.

Arena Bodrum Haber – Elde edilen enerji yaklaşık 389 bin 415 hanenin bir aylık elektrik kullanıma eş değer. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün “Çöpten elektrik üretmek son zamlardan sonra çok daha da önem kazandı, böylelikle hem çevremizi hem de bütçemizi koruyoruz” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiye, Ortaca, Milas, Menteşe ve Marmaris katı atık düzenli depolama tesislerine toplam 15 megawatt kurulu güce sahip biokütle enerji tesisleri kurmuştu. 2018 Kasım ayından itibaren devreye alınan tesislerle 99 Milyon 603 bin kilowatt elektrik üretildi.

4 kişilik bir ailenin aylık elektrik üretimi 250 kilowatt olarak hesaplandığında yaklaşık 389 bin 415 hanenin bir aylık elektrik üretimi çöpten sağlanmış oldu.

Tesislerden Menteşe Katı Atık Düzenli depolama tesisi 17 Milyon 861 bin 633 kilowatt, Marmaris 27 Milyon 823 bin 21 kilowatt, Fethiye 30 Milyon 563 bin 826 kilowatt, Ortaca 14 Milyon 520 bin 130 kilowatt, Milas 8 milyon 835 bin 166 kilowatt elektrik üretti. Ayrıca Katı Atık Düzenli Depolama Tesisleri’nde oluşan 66 milyon 946 bin 668 metreküp metan gazı elektrik üretiminde kullanılarak atmosfere salınımı engellendi.

Başkan Gürün, “Son zamlardan sonra elektrik üretimi daha da önem kazandı”

Elektrik üretiminin ülke genelinde büyük önem kazandığını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, mümkün olan tüm imkanlarla elektrik üretimini arttırmaya çalıştıklarını söyledi. Gürün, çöpün yanı sıra güneş enerji panelleri ile kurulu gücü arttırmak ve buradan da önemli bir elektrik üretimi sağlamak istediklerini vurgulayarak, “İl genelinde 5 merkezde kurduğumuz biyokütle enerji santralleri sayesinde önemli bir enerji üretimi sağlıyoruz. Bu şekilde hem çevreyi koruyoruz hem de elektrik üretiyoruz. Sadece çöp değil güneşten de elektrik üretimi için yeni projeler üretiyoruz. Malum ülkemizdeki elektrik fiyatları dolayısıyla bulduğumuz her enerji kaynağından elektrik üretme gibi bir düşünceye sahip oluyoruz. Bu nedenle yeni inşaatlarımızın çatılarına da güneş panelleri koyup buraların kendi enerjilerini karşılamasını sağlıyoruz. Yenilenebilir enerji kaynakları için projelerimiz devam edecek” dedi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.