arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3134
EURO
35,1082
ALTIN
2.292,61
BIST
9.049,80
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

2 Bin Öğrencinin Daha Barınma Sorunu Çözüldü…

2 Bin Öğrencinin Daha Barınma Sorunu Çözüldü…
9 Ekim 2021 09:38
A+
A-

AK Parti Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan Muğla’da yüksek öğrenim gören öğrencilerin barınma konularında bazı açıklamalarda bulundu.

Arena Bodrum Haber – Milletvekilleri; üniversite gençliğimiz için yeni yurtlar kazandırmaya devam ettiklerini belirterek, “Muğlamızda KYK’ya ait yeni bir yurdun daha açılışını yaptık. Muğlamıza, Üniversitemize ve sevgili öğrencilerimize hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.

2024 öğrencimizi  yerleştiriyoruz…

Milletvekilleri Demir ve Gökcan;  açılışı yapılan  Turgut Reis KYK  Öğrenci Yurduna  1500 Erkek ve 524 kız olmak üzere 2024 gencimizin yerleştirileceğini ve  yapımı devam eden 5400 kişilik yeni yurtlar için 500 Milyon  TL’lik yatırım yaptıklarını belirtti.

AK Parti Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan şu bilgilere yer verdi.

CHP zihniyeti burada da kendini gösterdi..

CHP zihniyeti burada da kendini gösterdi. İş yapmayıp sadece eleştiren bu CHP zihniyeti yurt açılışını geciktirdi. CHP’li  Muğla Büyükşehir Belediyesi kendi işi olan  su ve kanalizasyon yatırımını yapmadı.

Su ve kanalizasyon sorununu da yaklaşık  6 Milyon TL kaynak kullanarak biz çözdük.

CHP’liler  Bakanlığa su ve kanalizasyonu yapmak için müracaat ettiklerini, yurdun iskanı olmadığı için yapamadıklarını iddia ediyorlar.

Oysa gerçek çok farklı.

Su ve kanalizasyonu olmayan yere iskan verilmez..

2016 ve 2018 yillarında Muğla Gençlik Spor İl Müdürlüğü Muğla Büyükşehir Belediyesine KYK  Turgut Reis yurdunun  su kanalizasyon çalışmasını yapması için yazı yazdı.

Büyükşehir Belediyesi cevaben 2019  yatırım programına alacağını bildirdi.

2 yıldan beri hiç bir şey yapmadıkları için Hükümet olarak Belediyenin asli işini yapmak zorunda kaldık ve yaptık.

İşlerini doğru yapsalardı zamanında iskan alınacaktı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza  iskan baş vurusunda bulunduk.

Gecikmenin tek sorumlusu CHP’li Belediyedir. CHP zihniyeti yine iş yapmayıp, engelleyici tutum takındı.

Belediyenin işini de biz yaptık.  CHP’li Büyükşehir Belediyesi’ne  rağmen yurdumuzu açtık.

Yurdu da, yolu da, köprüyü de biz yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz.

Milletvekilleri  Demir ve Gökcan, yurtlar konusunda şu bilgileri paylaştı.

Yurt Kapasitemizi 13.041’e çıkarıyoruz..

Gençlerimizin yurt ihtiyaçlarını karşılamak  için 2002 yılından bu yana AK Parti İktidarlarımız Ülke genelinde ve Muğlamızda  KYK yurtlarımızın sayısını ve kalitesini arttırmak için büyük bir gayret göstermiştir.

Muğla İlimizde 2002 yılında 2.673 kişi olan KYK yurt kapasitesi bugün 8.137 kişilik kapasiteye ulaşmıştır.  2021 yılı sonunda 10.341, 2022 yılında Fethiye’de açılacak yurt ile Muğla’da yatak kapasitesi 11.691’e ulaşacaktır. 2022 sonunda Menteşe 3. etap yurdun tamamlanmasıyla 13.041 yatak sayısına ulaşacağız.

Yeni yurt yatırımlarımız devam ediyor..

AK Parti Muğla Milletvekilleri  Demir ve Gökcan, yeni yurt binalarının da takipçisi olduklarını ifade ederek şunları kaydetti.

Fethiye ilçemiz için yeni 1000,  Yatağan İlçemiz için 600,  Menteşe ilçemiz için de  600 kişilik yurtlar Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından onaylandı. Proje işlemleri devam etmektedir.

Bodrum ve Marmaris ilçelerimizde yurt yapımı için çalışmalarımız devam etmektedir.

Amacımız her öğrencimize  sağlıklı, güvenli ve konforlu ortamlarda çok uygun şartlarda barınma imkanı sağlamaktır. Muğlamızda hiçbir gencimizi açıkta bırakmadık. Tüm öğrencilerimizi yerleştirdik. Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürümüze ve ekibine de başarılı çalışmaları için teşekkür ediyoruz.

Muğlamıza kazandırdıkları yatırımlar için Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Muharrem Kasapoğlu’na  şükranlarımızı  sunuyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.